Stor flicka nu ju

Är nu färdig med matte, föralltid! Helt sjukt att aldrig mer behöva öppna en mattebok (om inte min framtida högskola kräver det). Färdig med naturkunskapen med, så jäkla härligt!
 
Är också jättenervös inför helgen då jag för första gången ska jobba ensam. På mitt jobb så är man alltid två-och-två och det har alltid varit skönt att ha nån annan där som kan ta det man har missat eller sitta och prata med. Så lite läskigt, men spännande. Börjar känna mig lite vuxen nu när jag avslutar vissa kurser föralltid, jobbar och eftersom många kurser ställs in för de är färdiga för läsåret så åker jag ofta hem och lagar massa mat. Det är en ganska cool känsla att inse att man blivit stor, men också läskig när man inser hur mycket ansvar och förväntningar man har på en. Vet inte om jag helt redo för det haha!
Men till november är jag bara ynka 17, så livet hara bara börjat antar jag :)
 
Over and out / ginger
 

Jag bor ganska fint ändå #2

Jag bor ganska fint ändå

The friendzone

Istället för att sluta 5 så tog jag bussen kvart över 10, helt okej alltså! Slappat hela dagen för få lite välförtjänad helg, asmysigt! Så nu är jag lite mer i fas i livet.
 
Det kan vara så att jag skrivit om detta tidigare, men detta är verkligen ett ämne jag diskuterat med mina vänner på senaste tiden. Den platsen ingen vill hamna, the friendzone. Något man dagligen får höra killar över hela världen klagar över. För de som inte har så stor koll, de är vad det låter som, en vänzon. Men för att fördjupa sig lite mer så brukar de flesta som klagar över detta klagar också över att vara "the good guy" och påstår att tjejer bara vill ha en "douche", alltså någon som är ett svin.
Det finns en friendzone för tjejer med, som heter "han gillar bara slampor". Det är de snälla tjejerna som inte har för mycket smink i ansiktet eller för mycket push up i bhn så klagar över att de killarna de gillar bara är ute efter någon bimbo som förmodligen legat runt med alla stan. 
 
En till detalj i detta är "ligorna". Det finns olika ligor och man stöter aldrig på någon som är över eller under sin egna liga om man inte "vet bättre". Men det är så fruktasvärt löjligt alltihop. Ligor existerar endast om vi tror att de finns för om vi anser att någon annan står över oss så kommer vi aldrig våga försöka, vi förminskar oss själva hela tiden och är man medveten om sitt goda utseende och spelar i de högre ligorna, då är man en douche/slampa. Logik?
 
För alla där ute som hatar "the friendzone", jag ska ge er ett tips jag gav en kille som jag var på dejt med. Det blir ingen dejt om man behandlar varandra som vänner, då blir det ett möte mellan två vänner. Man är inte en douche för att man har självförtroende, vilket kan va det mest attraktiva en person kan ha, så innan ni går ut så ifall du inte medveten om din egen skönhet så intala dig själv om att du är tillräckligt bra.
 
För om du inte tror att du är tillräckligt för någon, vem kommer då tro det?
 
 
 
 
 

Skitrubrik

Hela min långhelg har bestått av att arbeta. Jag har bott hos en kompis mellan torsdag-söndag, cyklade till jobbet varje dag 07:50 och sen jobbade arslet av mig, sovit värdelöst... så snacka om att jag är helt död nu. Äntligen hemma och får man vila då? Nej! Nu ska jag plugga naturkunskap, svenska och spanska, tillåt mig hata livet! Skulle verkligen behöva en extrahelg nu, helt stört att jag måste åka till skolan 8:00-17:00 imorgon, jag orkar orkar orkar inte! Men har nationella så har inget val, fucking pissliv.
 
Men pengarna är goa och har trots allt jobb och en utbildning, kanske inte helt fel. Så detta inlägget går ju helt emot det förra, men jaja, jag är trött och får inte vila (mina föräldrar dubbelkollar mig, så fort mobilen åker får de panik på mig), men jag ska ta den sista energin jag har kvar till plugg sen däcka på närmaste plats. 
 

Hej vänner

Jag orkar faktiskt inte svara på mer frågor nu (20 dagar av frågor).
Inga bra ursäkter, jag vill inte.. vad ni ska göra åt saken hihi?
 
Jag vet att jag har varit dålig på att blogga, men som jag tidigare sagt, har jag inget att säga så känns det bara onödigt att skriva saker som utfyllnad. Plugg, familj, vänner och livet helt enkelt har varit en större prioritet så har därför varken hunnit eller orkat skriva något här. Ska dock försöka bättra på mig den punkten! :)
 
PUSS

Afrika vs. First World Problems

 
Det är så lätt för mig att falla i ett dåligt mönster då allt i mitt liv är värdelöst i min mening och inget spelar roll för jag är misslyckad och värdelös. Att mitt liv varit så dåligt att mina leenden är mirakel och att önska mitt liv på någon vore värre än vad mina "fiender" förtjänar.
Är det något som hjälper mig genom detta är det dessa barn. Det är märkligt att möta människor som inte har något alls, vars liv är dömda att förfalla vid den tiden min största problem var att mammas ansiktskräm luktade äckligt så det var jobbigt när hon försökte kyssa på mig kinden innan jag skulle sova. 
 
Just de här barnen berörde mig så fruktansvärt att det idag, ett år senare, fortfarande kan göra ont i mig. I huset man kan se i bakgrunden bor de med sin mamma/adoptivmamma. De var 6 personer i ett 2x5m meter hus gjort av lera och blad. Mamman var förlamad över hela högra delen av kroppen och ansiktet sönderbränt, hon kunde varken läsa eller räkna vilket gjorde det nästan omöjligt att bidra med pengar till henne och sina barn då de flesta som köpte de varor hon sålde lurade henne.
I tältet till vänster bor hennes blinda ex-man tillsammans med sin fru, han erbjöd dem en bostad och priset hon får betala är att bidra med mat till sin kärlek och hans nya. De har ingen toalett och uträttar därför sina behov i buskagen bakom. I den lilla by de bodde i så ansågs de "skabbiga", för även hos de fattigaste så passade de inte in. Utan pengar, chansen att lära sig skriva, räkna eller läsa så har de ingen chans.
 
Jag fick nyligen reda på att deras mamma hade blivit mördade och de lever nu egen hand med den 17-åriga sonen som tar hand om sina syskon. Senast jag träffade honom var jag ett huvud längre och han är lika gammal mig som mig men brist på mat har gjort att han stannat i växten, detta leder till mindre respekt hos de andra människorna. Trots detta så ler de, de är tacksamma för sitt hus och mitt besök fick dem att springa runt i området som om de vunnit miljonen på lotto.
 
Så varför ska jag klaga över mitt liv när min crush inte känner likadant, eller maten var äcklig eller studiebidraget bara blev 800 kr denna månaden. Visst har jag bättre chans och därför andra problem, men i slutändan är vi alla människor och mina problem borde inte vara mycket plugg, mitt problem är att jag inte gör tillräckligt mycket för dessa människor med det lilla jag har.
För om denna kvinna kan ta hand om 3 barn utan att själv äga nått för att rädda livet på dem, varför kan inte jag?
RSS 2.0