Fantastisk frukost

 

Rysslands äckliga nazistpolitik

Efter att ha bott borta större delen av sommaren så är jag lite osäker på hur uppdaterad jag är, men jag har en känsla av detta är riktigt relevant. Om ni känner mig eller läst min blogg länge eller ev. min gamla så vet ni hur mycket jag är emot homofobi. Egentligen är jag emot hat generellt, men starkast hat känner jag nog mot de som går emot folks sexualitet. Så jag tänker sprida ordet för att få er reagera, något måste ju göras!
 
Så, i Ryssland faller systemet och ingen verkar göra något. Jag har läst på lite för att ge er exempel om hur stört detta är! 
Homofober raggar upp andra män (för uppenbarligen så är lesbiska inte samma problem) med falska identiteter på dejtingsidor. När de bestämmer möte så kidnappar de männen, binder dem och och torterar och förnedrar dem helt offentligt. Ett ex. är att de dränker dem i sitt eget urin. Allt detta spelar också in och läggs ut på internet och skickas runt som hot till alla och ligger öppet för den som vill se. Jag tänker för er skull inte länka någon video för ni vill nog inte se den och vill ni det så får ni leta upp den själv. 
 
Man kan tänka sig att alla anmälningar som kommer in kan kommer göra någon slags skillnad. Men icke! Inte ens den ökade siffran på självmord hos de homosexuella får någon person med makt att reagera, alls! Killen som det oftast skämtas om på internet, Vladimir Putin; Rysslands president, är inget skämt. För inte längesen skrev han på en lag som gör homosexuell propaganda olaglig, alltså öppen homosexuallitet. Det gäller inte bara för medborgare, men ett homosexuellt turistpar skulle få 15 dagar i häkte innan avvisning samt en rejäl böter på 395000 svenska kr. Och nåde turisterna om de har lagt upp på facebook eller tweetat öppet om sin läggning...
 
Medan stora delar av världen förespråkar en könslös äktenskapslagstiftning så väljer Vladimir Putin på att heja på de monster som våldtar, torterar, förnedrar och mördar homosexuella. Jag kokar, skriker; så jäkla förbannad! Må han dö på samma sätt som de han har plågat. Åt helvete med den mannen!
 
Mer info finns att komma åt lätt:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17200178.ab
http://rickardsoderberg.se/wp/2013/07/gor-skillnad-eller-avga/

Bröst och chips

Tänkte dela med mig av en tanke jag hade för ett tag sen, ni får ta det med humor för även om poängen är densamma så är det tänkt att va kul!
 
Det känns som att allt är ganska fejk nuförtiden, eller man får inte vad man förväntar sig längre hos folk. Kort förklarat, folk är inte alltid vilka de uppger sig för att vara. I just detta exemplet syftar jag på bröst, för vad bättre saker finns det? Idag så ska brösten va stora, inte för stora, men de ska synas och finnas. Därför är det helt omöjligt att hitta bhar utan stora kuddar som utgör hälften av den kupan man fakiskt har själv. Jag tänka mig besvikelsen när en kille tagit hem en tjej och bhn ryker av och istället för några saftiga meloner så har man 2 små körsbär framför sig.
 
Jag skulle vilja berätta för er om en liknelse jag kom på:
Om brösten är chips och bhn är påsen, så brutala push-up bhar (bomb shell) som en påse med chips. Man köper dem, glad och nöjd.. tills man öppnar påsen och bara hälften är fyllda med chips. Visst är chipsen lika goda, men det var mindre än förväntat och visst kan inte man inte låta bli att känna en aning besvikelse?
Jag vill att mina bröst ska symbolisera Pringles. Man får vad man köper! Man köper en burk och då får man chipsen enda upp till toppen. Så även om man har köpt en liten burk så är man redo för lite chips, ingen besvikelse. Eller så gjorde man ett dåligt köp, men man borde veta bättre och får skylla sig själv.
 
 

Små störig saker

Jag har nämnt i tidigare inlägg att saker inte stör mig så mycket längre, visst finns det grejer som gör mig arg (särskilt på jobbet haha). Som t.ex. när jag får oförtjänad kritik, när folk konstant ger mig all deras arbete och måste jobba över för "de pallar inte", oengagemang och slarvigt jobb för samma lön som någon som kämpar arslet av sig. Frustrerande? Mycket!
 
Men det finns ju alltid småsaker som kan göra mig galen, ingen enskild sak som kan ta upp ett helt inlägg. Men hittade en kille som gjort ett youtubeklipp som känner likadant (om man bortser från iphone-dilemman).
Enjoy!
 
Finns också på spotify och itunes:
Matthias – Pet Peeves
https://itunes.apple.com/us/album/pet-peeves-single/id592872361

FUCK SUMMER

Insett att jag inte är en sommarperson, kanske för att jag inte har samma relation till solen som alla andra tycks ha då de blir bruna och vackra.. själv får jag mörkare och fler fräknar och mellan alla dessa prickar så blir jag bränd och allt svider och gör ont. Har därför lärt mig att vara ute är överskattat på sommaren av den anledningen att det är fint väder. Jag är givetvis lika pepp som vem som helst om man har planerat en aktivitet ute, picknick eller vad som. Men av någon anledning ska jag skämmas för att jag håller mig inne på sommaren, jag ser blek och tråkig ut, (vilket jag uppenbarligen skulle vara om jag vad ute och solade också) och mest av allt är så är jag tydligen tråkig också. Trams!
 
Varför ska jag behöva bli osäker och ledsen över min ljusa ton när jag inte har någon som helst kontroll över mitt pigment? Eller att jag blir så fruktansvärt uttråkad av att bara ligga på strand, då tar jag hellre en promenad eller badar (vilket jag inte gjort i år heller). Tycker resten av världen kan skämmas när ni sitter inne på vintern med snö utanför fönstret och klagar på kylan. Vintern är min tid, min lycka och mitt pigment är samma som alla andra.
 
FUCK SOMMAREN! 
 
 

Lycklig

Har nu flyttat hem till Laholm och har lite delade känslor över det, men åker tillbaks i augusti hihi!
 
Jag är så otroligt lycklig just nu! Denna sommaren har helt klart varit den bästa på länge och jag kan inte riktigt förklara varför. Att bo på jobbet låter kanske inte jätteroligt, men det är så sjukt härligt att ha så många underbara människor runt om en överallt som man kan umgås med. Det är alltid go känsla på jobbet, trevliga gäster och kollegor. Det är varmt ute så man kan sitta ute med en kaffe och en glass medans man läser en bok eller hänger. På kvällarna har vi åkt till halmstad och hängt, kollat på filmer eller haft picknick. Jättemysigt!
 
Men anledningen till att jag är lycklig är att jag äntligen släppt allt som hänt mig och låter inte skiten i omvärlden påverka mig. Folk säger vad de vill men det känns verkligen inte som mitt problem längre, jag har annat att lägga fokusen på och vägrar låta de människorna som motar mig påverka mig! Jag älskar mitt liv, allt som har med det att göra. Och eftersom allt är tillfälligt så tänker jag bara njuta av detta och helt enkelt leva!!
 

Snabbuppdatering från jobbet

Eftersom vi ännu inte fått wifi på personalbyggnanden har jag ännu inte kunnat blogga därifrån, men tagit datorn enda till restaurangen för första gången och kopplat upp mig nu för att ta en paus från solen och kolla lite mail osv.
 
Lite snabbuppdatering blev det väl, har inget viktigt att säga eller något jag stör mig särskilt mycket på heller, är glad och nöjd! Har fått låna min älskade rumskompis Game Of Thrones bok, den första, och är helt såld på den med givetvis. Det första jag gjorde jag när jag slutade idag var att köpa mig en glass, hämta ut kaffe och sätta mig i solen med min kära bok. Och om man jämför med serien så är det fantastiskt vad rätt hela serien är gjord! Man kan läsa en hel konversation och inte en enda replik är bortglömd i serien, fantastiskt! Dock är den jag läser på svenska, mindre roligt men hittills är översättningen tillräckligt bra för att jag inte ska gnälla över det!
 
Förövrigt har jag det riktigt bra och längtar inte alls hem, love it! Men detta är min sista vecka på ett tag, flyttar ju tillbaks i början av augusti. Men snart har jag två veckors ledigt (mer eller mindre) och ska njuta gärnet av det med. Livet är en fest, jag är glad!
 
(Har fått mitt scema för trean btw hihi)

Sjuk (sadface)

Huvudvärken pumpar, hostattackerna verkar aldrig ta slut, halsen värker och näsan har ett oändligt förråd med snor. Äcklig och ofräsch är vad jag är, och har varit hela veckan. Jag är glad att jag inte var så sjuk som de första dagarna pekade på, en brutal förkylning med lätt feber får jag dras med.. vilket ibland kan kännas värre.
 
Jag är nog knappast frisk nog att återvända till jobbet, att snora runt och sprida baciller när nog inte uppskattat eftersom det är mitt jobb att städa bort all skit. Men jag är tillräckligt pigg för att bli rastlös, har inga problem med att förlora mig i serien Supernatural, men jag saknar en mänsklig kontakt och drömmer om solsemester med vänner och träning (samt att flytta tillbaks till Gullbranna givetvis). 
 
Eländig, lättirriterad och sjuk, går mindre bra nu.
Återkommer!

Dubbelmoral är sämst

Vi lever i en värld där det i stort sett inte är OK att vara nöjd med sig själv. Om jag någonsin säger att jag är nöjd med något hos mig själv så får jag bara kommentarer om att jag skryter, istället för uppskattning att jag lyckats komma över ett kemplex. Gillar jag mig själv är jag ego, ogillar jag mig själv så är jag osäker. Vi kan inte vinna!
 
Sen finns det saker som man får gilla, men alla har inte rätten att göra det. Mörkhyade personer får öppet tycka om sin bakgrund och hudfärgad och blir dessutom hyllade för det. MEN om en vit person skulle uttrycka samma stolthet över sin bakgrund och hudfärg så anses de va rasister. 
Överviktiga personer får kalla smala/vältränade person (framförallt tjejer) för äckel eller benrangel - vilket tyder på att man älskar sin kurvigafigur = stark), men en smal person får inte säga att de tjocka personerna är ohälsosamma.
Samma sak med homosexuella som visar upp sin sexuallitet, men om någon skulle säga att de var stolta över att va hetero så kommer de framstå som homofober. Man får inte heller visa stolthet över sitt kön om man är man, men som en stolt kvinna så blir man sedd som en självständig och stark kvinna.
 
Jag har hört folk säga att de inte kan va rasister för de är mörkhyade, kvinnor som förespråkar feminism så länge det gynnar dem, tjocka personer som snackar så sjukt mycket skit om smala personer men börjar gråta över kommentarer själv för att vikt är ett känsligt ämne och man bör inte dömma en bok efter omslag.
Dubbelmoralen dödar mig och stör mig så otroligt mycket, men det som är värst är att vi inte idag får gilla oss själva för de vi är (särskilt inte om man är en vit, vältränad, heterosexuell man haha).
 
Vill återknyta detta inlägg med det förra, våga gilla dig själv för den du är vad än alla andra har att säga om det. Du ska leva med dig själv och att se ner på dig själv för att det är ett mer acceptabelt synesett på sig själv känns inte som något annat än slöseri på ett dyrbart liv.
 
 

Våga våga

Påtal om YOLO (eller asfalt, spela roll), om det nu stämmer att vi bara får ett liv så skrämmer det mig lite hur mycket av lilla tiden jag har att oroa för vad andra tycker om mig eller vad jag gör. Vet inte hur många gånger jag har hållit tillbaka, låtit bli att dra skämt eller bara släppa loss för jag är rädd för hur ska folk ska reagera. Men om jag nu bara lever en gång så vill jag inte fokusera på att BARA göra andra nöjda och gilla mig, för om jag inte vågar visa mitt riktiga jag så känner ju ingen mig ordentligt och då förlorar jag ändå.
 
Så ifall du också drar dig tillbaks för du inte tycker är tillräckligt rolig, snygg, duktig eller något annat, så försök tänk att det är ditt liv och inte ditt problem att folk inte alltid kan uppskatta allt du gör. För folk kommer alltid klaga, men folk kommer också alltid uppskatta, så våga, du kanske blir förvånad :)
 
 

Snabbuppdatering

På torsdag börjar festivalen på Gullbranna (där jag jobbar) vilket innebär att det kommer sjukt mycke mer gäster och har inte en enda ledig dag under festivalen så får streta på i folkmassorna. Det är inget bråvalla på 50 000, men 4-5000 på en camping som inte är jättestor och inte jättemånga toaletter etc blir mycket jobb.
 
Tråkigt nog ser det ut som att jag börjar bli sjuk, halsen kliar och får hostattacker hela tiden, så sjukt sämst! Jag ska försöka hinna krya på mig innan allt drar igång så jag kan delta. Vi kommer få wifi i personalboendet så kommer kunna ta med datorn till jobbet och blogga nu istället för att ha 3-veckors paus, wiho!
 
 
Måste ta mer bilder, men här är yttligare två bilder jag tog på stranden, fast förra sommaren :)
RSS 2.0