Sara Palm

Tack för pennorna Emma!

heej

Har en ny dator så ska försöka lära mig Windows 8 och pluggar jag inte så sover jag, ja alla dessa ursäkter.
Och jag skrev nyss ett långt inlägg men det försvann innan jag hann spara, så ooorkar inte!
 
 

Rasism

Läste ett blogginlägg om rasism och jag fick samma känsla som alltid när någon kommer med vettiga resonemang, för det känns så ovanligt att man hör människor som använder logik i sina resonemang. Men denna person hade tänkt ett steg längre i diskussionen över huruvida det var rasistiskt att sätta rea på en mörkhyad docka men inte en ljushyad och jag jublar lite inombords när jag läser:
"Jag tycker det ska vara lika mycket rätt att sätta en ljushyad docka på rea som en mörkhyad, de är ju värda lika mycket, right? Så därför ska de båda ha samma förutsättningar så då måste det vara lika okej att ha en mörk som en ljushyad docka på rea!"
 
 
Visst ska man va respektfull och ha i åtanke på vår historia och hur mycket hat och fördomar som bl.a. mörkhyad får utstå varje dag. Men vi kan inte gå runt på tå och ge särbehandlingar om vi vill ha jämlikhet. För jämlikhet betyder inte att vi som inte är rasister ska lyfta upp de utsatta högre än oss själva, det betyder att man ska se bortom hudfärgen och behandla dem som jämlike. Vi ska ha samma rätt till att va stolt över våran hudfärg, som de mörkhyade har att va stolt över sin.
 
Vi är inte vår hudfärg mer än vad vi är människor och det är inte förrän vi inser det som vi kan uppnå jämlikhet. Fram tills dess så kommer alla vita, hetero eller alla andra som inte blivit förtryckta i vår historia få gå på tå, rädda för att bli utsatta för hat för vilka de blivit födda till att bli liksom alla andra, vilket i sig är ett misslyckande i vår kamp mot jämnlikhet. 
 
http://elisabetolinder.se/2013/november/morkhyad-barbie-pa-rea.html

Fest ikväll?

 

VUXEN

Är från o med (exakt) nu vuxen. Om jag gör nått dumt så kan jag straffas, mer ansvar, men framförallt: mer frihet!
Antar att det är en stor grej, men personligen känner jag mig inte särskilt mer annorlunda. Men nu är jag inte barn längre, i Sverige iaf, and that's nice I guess! Men grattis till mig, nu ska jag fira med att dansa naken hemma innan jag ska förbereda vidare för gästerna som kommer ikväll! Tjohej vänner :)

17 år fortfarande

Om några timmar fyller jag år, känns avlägset och inte så spännande som jag borde tycka! Ska bli kul med att få besök av sina närmaste vännera och ha en kul kväll, att jag fyller år är en bra ursäkt! Känner nog lite så för att jag tänkt att jag är 18 hela året, alla i min närhet fyller 18 och jag känner mig inte mindre än dem, är alltid så! 
 
Men snart kommer släkten på middag och jag har lovat mamma att hon ska få visa filmer från när jag var superliten, så ska hon också få ha lite roligt! Men det blir ganska packat i helgen (och inte bara alkoholmässigt) så kommer inte ha tid att uppdatera så mycket!! :)
 
(Varje lapp motsvarar en död) Game of thrones <3

Hat

En av anledningarna till att världen är så fylld av hat är nog för att få möjligenheten att få höras bland alla människor med egna åsikter är att de extrema får uppmärksamhet. Endel feminste har blivit radikala därför är det OK att hata dem för resten av världen. Vi är inte intresserade av vanliga människor med logiska åsikter och vi sprider ordet av människan som tagit steget för långt och skriker högst för det fångar vår uppmärksamhet. Vi glömmer att världen är fyllda av vanliga Svenssons för vem bryr sig om dem när man kan diskutera om hur tragisk dagens generation är för att Miley Cyrys har ballat ut! 
 
Vi ger de radikala rampljuset, glömmer de som borde få sin röst hörd. Så vi hatar dagens människor fast vi bara tittar på en bråkdel av oss.
 
"Stop making stupid people famous"

Morgon och tillägg

Gick upp en timme tidigare, inte med flit. Det var som tur var inte förrän jag var redo att gå som jag insåg att jag skulle komma till skolan ovanligt tidigt om jag åkte nu. Så får fördriva tiden med att rita, kolla lite youtube och försöker blocka alla andra tankar förutom att jag ska hinna bussen om en timme. Sjukt segt!
 
Tillägg till gårdagens inlägg. Jag söker ingen större medkänsla här, inte precis en person som kräver att folk ska tycka synd om mig och pyssla om mig. Men ville berätta läget så alla vet vad som händer lite :)
Jag mår övrigt bra. De ångestlösa stunderna så är jag nöjd med mig själv, livet och känner tacksamhet att jag får omringas av så fina människor. Så tyck inte så synd om mig, jag har det faktiskt bra! Och såna här perioder har nog de flesta nån gång under sin livstid och klarar sig ur det, så varför skulle inte jag?
 
Kram 
 
 
 

Ångest

Datorn har varit på lagning en vecka, fick den idag och allt är borta. FML.
 
Men för övrigt, varför jag inte skriver på mobilen - har inget kul att säga. Inga intressanta negativa tankar, eller inspirerande positiva. Jag har så sjukt mycket ångest över skola, framtiden, körkort, bal, mina drömmar. Allt! Jag sover inte på nätterna för att jag har så mycket ångest, eller så drömmer jag ångestfyllda drömmar. Jag är konstant upp i varv, stressad, så får inget jag vill gjort och sen har jag ångests över det. Att arbeten som ska in denna veckan försvinner lägligt då är inte en rolig faktor, för nu måste jag börja om från början.
 
Det jobbigaste är att jag har allt under kontroll. Det närmaste iaf. Plugget som ligger framför mig har jag stenkoll på, jag har personligt schema jag följer där jag gör vad jag ska och jag ligger bra till. Jag kör bil varje söndag och tar teori med pappa varje biltur. Förutom klänning så balen ingen fara, och det är långt kvar! Liksom min framtid, jag har hela livet på mig. Jag KAN lugnt sitta i soffan idag, för jag har allt under kontroll och enligt planerna så behöver jag inte göra nått idag. MEN det gör jag inte, för jag vet att om 1 måndag ska jag ha den redovisningen, gymnasiearbetet ska göras, tenta i media kommer. Det kommer och att ha det framför gör mig panikslagen.
 
Det finns ingen poäng med detta, inget fint avslut. För jag vet inte hur man blir av med något sånt här! Men eftersom Emilia keeps it real så ska ni få veta varför bloggen blir bortprioriterad ibland, hade bra :)

Favoriter

Busstankar

Mina tankar går till alla de som är offer för naturkatastrofer. De oskyldiga som drabbas av krig och intriger. De som har fått sin rätt att älska vem de vill har tagits ifrån dem. De som inte har möjlighet att skapa sin egen framtid. Eller de som inte får leva alla sina år på grund av brist på mat. De som tar skada av i-landens brist på medkänsla för deras anställda.
 
Men för att jag föddes på rätt plats vid rätt tid så har jag mer rättigheter och möjligheter. Läskigt.

Jag gillar

JAG HAR ÖVERLEVT!
 
Stora anledningen till bristande uppdatering är att hårdisken på datorn (misstänker jag) börjar paja. Kollar nu på nya datorer, så tips uppskattas! Är också på balklänningsjakt eftersom den jag tänkte köpa slutade säljas, damn it! Så när datorn väl fungerar så har jag annat i åtanke. Eller så använder jag den till plugg. vilket skoldatorn är till för. 
 
Annars drömmer jag om min framtid, de närmaste åren. Jag gillar denna åldern och jag gillar mig själv. Jag gillar livet, människor och allt vad det hör till! Kram på er :)

BUHU #2

 Det har tydligen knackat på en annan skum man som bott på vår gata som jobbat jättelänge på våra grannars hus som "gått till fel hus".. vilket känns konstigt, att missa grannens hus, stå utanför och knacka på, samt ropa "hallååå" om man är vid fel hus om inte vår hus liknar grannarnas hus alls. Borde jag va rädd på riktigt?
 
För övrigt har jag fått helg, ska mest plugga, träna och sova tror jag. Ska också på Melissa Horn imånkväll, inte alls min typ av musik så spännande att se vad jag tycker!
 
 Ellie Goulding – How Long Will I Love You

BUHU

Hände en ganska läskig idag!
 
Efter att jag hoppade av bussen vid min hållplats så såg jag en man bara stå där, och när jag började gå så gick han efter. Han är såg sjukt skum ut, men försökte inte tänka på det utan gick bara vidare. Han svängde in på min gata, vilket folk inte brukar göra så ökade takten lite och han följde tempot. Jag vände mig om och mellanrummet minskade hela tiden! När jag svängde av vid mitt hus så stannade han. Han tog fram sin kamera och riktade den först mot en vägbrunn, men rikade den sen mer mot huset (tror jag). Jag gick in, låste dörren, tittade ut och såg han titta på mig. När han märkte att jag tittade så började han långsamt gå utan att riktigt släppa blicken på huset och är seriös livrädd!
 
Insåg i efterhand att jag skulle fortsatt gå så han inte skulle veta vart jag bodde, men det är väl lätt att va efterklok antar jag. Usch, hatar sånt här och har inte hanterat det bättre tidigare gånger.
 
Så nu ska jag ta fram grejer ur skaferiet och gömma mig under en filt och be om att få överleva !
 
 

Fortfarande sjuk

Lovet är slut. Men inte för mig. För jag blev sjuk på lovets första dag och det har hållt i sig så blir nog hemma imorgon.. hurray? Med denna rejäla förkylning så går hjärnan lite trögt och jag har inte varit på humör att skriva inlägg av personliga skäl, så därför har uppdateringen vart sämre!
 
Men tack för att ni håller er kvar, jag ska uppdatera mer när jag frisknar till!
 
Foto: Sara Palm
RSS 2.0