Respekt

I vilken ålder man är i så har man något gemensamt
 Man vill bli tagen på allvar och behandlas med den respekt som man förtjänar. Och visst stämmer det!
 
Problemet är bara att folk inte förstår att vill man ha respekt måste man ge det själv, vilket är otroligt logiskt! För folk klagar på de som går långsamt framför en, men kräver förståelse när man gör det själv för en skada eller hårt jobb som tröttar ut. Vi förbannar de som blir försenade men blir arga när andra kan hantera att man missbedömde tiden.
 
Om alla behandlar varandra med respekt så kommer man själv också bli den som blir behandlad rätt. Vi är samhället, så om den är dysfunktionell så måste vi VARA den förändringen vi vill se.

Ledig och payday

 

Vilket jäkla geni

 

Unicorns vs. Robotdinosaur

Jag vet inte varför, men blivit lite besatt av tights/leggings. Så himla fränt! Jag menar, kolla på dessa:
 
WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH <3

"They see me rollin white and nerdy"

 

Sjuk. Igen.

Börjar bli lite orolig för mitt immunförsvar eftersom jag återigen sitter hemma och mår förjävligt.
 
Här är mina 10 teorier:
1. Jag behandlar min kropp dåligt så immunförsvaret strejkar
2. Karma. Jag kanske är en dålig människa.
3. Karma. Jag kanske var en dålig människa i mitt tidigare liv?
4. Jag har gjort en häxa/någon med makt arg, förbannelse ligger över mig.
5. Jag är en lägre rank människa. Denna kropp är inte gjord för klimatet jag lever i*
6. Jag kan va allergisk mot något i mitt rum som jag inte vet, ev. damm - jag är dålig på att städa hemma
7. Meningen med mitt liv är att vara ett dåligt exempel inom hälsofaktorer.
8. Jag har kanske en sjukdom som förstör immunförsvaret. Läskigt. Vill inte prata om det!
9. Jag är med i expiriment utan mitt vetskap. Vad händer om man tar bort immunförsvaret?
10. Fuck. That's why!
 
Poängen med detta var att på ett underhållande vis meddela er att jag är sjuk. Igen. Och är jag inte sjuk så skadar jag mig. Skadar jag inte mig så har jag träningsvärk. För att.. jag kan. Vet inte. Sämst!
 
*Det fanns förmänniskor som var gingers. De var för dumma för att överleva och dog till slut ut. Min teori är att de inte var dumma. Deras immunförsvar var intakt och det är också anledningen till att det finns så få av oss idag.
 
 
 

Framtidsplaner

Jag vet inte om det är just stället jag bor på eller hela jävla Sverige som ger mig känlsan av inte höra hemma. Det enda som ger mig någon slags tillhörighet är det delade språket. Jag vet inte om jag kan sätta fingret på vad som får mig känna mig så borttappad här och vad jag tror kommer förbättras någon annanstans, men det sista som lämnar människan är hoppet så hoppas på att få känna annorlunda.

Men missförstå mig inte! Jag är inte olycklig, kanske motsatsen, eller så lycklig jag kan vara på den plats jag är just nu. Att planera framtiden gör mig hoppfull, att bryta mig fri och försöka hitta hem, en plats där jag kan höra hemma. Och även om målet är Kanada så ska jag bara vänta och se vad framtiden har att ge mig, innan det sker så får jag kämpa för att ge mig större möjligheter att uppfylla mina drömmar.

Och under tiden får jag njuta av livets små glädjeämnen. Som t.ex. idag när jag insåg att jag behöver köpa mysiga tröjor.. och jag lovar, att komma på det kan göra mig genuint lycklig!

RIP ROCKHOUSE

Jag kanske är löjlig för att lägga upp detta och om jag överreagerar? Mycket möjligt! 
 
Förra året så hittade jag en affär i Göteborg som heter Rockhouse där de sålde allt mellan koppar till kläder i temat superhjälte, spel och (asgrymma) band och justin bieber/1D. Där köpte jag en del kläder, men kunde bara njuta av att kolla runt lite. Jag taggade att gå in där idag eftersom jag var i göteborg, tänkte också köpa en batman t-shirt jag tittade på sist men inte köpte.. så hade de stängt... FÖRALLTID! De fungerar nu endast som internetshop, men där finns inte hela sortimentet och en av de grejerna som inte finns där är batman t-shirten. Så fml!
 
Har därför kollat runt på internet efter att jag kommit hem efter bra sidor med samma konsept. Förutom Superherostuff som jag är redan är medlem i och är en sida från USA vilket innebär crazy-ass extrakostnader osv så hittade jag inget jag nappade på! 
 
Men ville inte bara grina över detta, men om någon vet nånstans man kan hitta sånthär, butik eller hemsida så får ni gärna säga till! Puss :)
 
 

Roliga planer framöver

Satt med chefen och kollade på veckor jag kunde jobba och insåg hur jäkla trevligt mitt livsschema är för tillfället!
 
Imorgon bär det av till Göteborg med shoppning och bio, trevligt sällskap med!
På onsdag så ska jag på bio: KICK ASS 2, såg första för några dagar sen, fattar inte att jag kunde missa den?!
Den 27e återkommer jag ännu en gång till göteborg med en klasskompis, hur trevligt?!
Den 4e dock, då jäklar smäller det! MACKLEMORE I GLOBEN!!! Bor sen på hotell och lever livet, japp japp!
 
Lite längre fram, sportlovet, så åker jag till Österrike på skidsemester med vänner och familj. HUR GRYMT!?
Lite senare, på slutet av sommaren så ska jag på tre veckors semester i Malasyia med familj (ev. vänner)
Och sen ska jag troligen flytta till åredalen (Norrland) i 10 månader för en u-lands utbildning som kommer ta mig till Indien i två månder!
 
Tagga livet!
 
 

Hemma idag

Vaknade klockan 5 imorse av den värsta magvärken jag varit med om. Jag kan inte stå upp utan att få panik och har därför gråtit (ja, jag grät) mig igenom hela morgonen vilket i sin tur ledde till en sjukanmälan. Jag är faktiskt inte nöjd med detta, jag är så lite i skolan redan så alla lektioner känns viktiga, dumt att missa något då!
Men eftersom tabletterna inte gjorde sitt mirakel så får jag sitta hemma och hata min kropp för att den aldrig någonsin vill som jag vill! (Ja, det är mensvärk)
 
Och för att ni ska slippa se mitt bedrövliga ansikte vridet i smärta så får ni se gårdagens Emilia
 

Lite om mitt jobb

Om inte titeln inte redan talar för sig själv så tänkte jag berätta att dagens inlägg kommer handla om mitt jobb: bajs på jobbet. Så är ni känsliga så sluta läs!
 
Jag har jobbar i städet på Gullbrannagården i lite över 2 år nu. Det är en camping i högsta klass och innan pool var ett krav för att räknas som 5-stjärning så var vi just det. Det är fräscht, trevligt och har allt (utan en pool).
Men bakom detta så finns det såå mycket att berätta, innan folk når toaletterna och andra utrymmen så ser jag till att allt är fint nog för gästerna att komma. Vilket är tur!
 
Förra året så kom det en gäst som för oss fortfarande är okänd, men gick under namnet Bajsterroristen. Minst två gångar om dagen så gick ett larm om bajs på väggarna vilket gjorde att vi i städet fick släppa vad vi gjorde och städa upp. Det tog lång tid, det luktade förjävligt och varje gång telefonen blev man livrädd! Äckligt?
Det läskigaste i detta är hur avtrubbad jag har blivit, för nästan varje pass jag tar så möter jag en toalett där bajs finns där det inte borde finnas. Det har gått så långt att jag börjar bli på riktigt orolig för gästernas hälsa!
 
Idag möttes jag av en toalett som var dränkt i diarré, men inte bara toan utan också golv och väggar. Efter att totalt sanerat den så gick jag vidare med dagen. Sista toaletten jag gick in i hade en eeenorm hög på golvet UNDER toan vilket får mig fundera på hur sjukt ansträngande det måste varit att ens fått dit det. Men detta är vanligt för mig, bajs under handfat, i pisoarer, golv, duschar eller sanitetspåsar är inte hela världen längre vilket i sig också är hyffsat oroväckande.
 
Gullbranna är inget äckligt ställe, jag älskar mitt jobb och frågar du vilken annan städerska som helst så kommer de instämma om det är fräscht. Det är nämligen känt att om det finns en äcklig toa så är det nästan garanterat att jag kommer få städa den. Det har gått så pass långt att mina kollegor inte vågar städa toaletter som jag "valt" att städa om jag får för mig att byta.
 
Så det är väl bara min tur, mitt skitliv, mitt skitjobb!

Inspiration for all you suckers

 

Livet ser ljust ut

Ja, jag är dålig på att uppdatera min blogg ibland och efter många hot så ska jag faktiskt göra ett inlägg!
 
Jag får väl börja med att meddela att jag är på riktigt jäkla bra humör! Jag vet att jag tjatat om Sydafrikaresan som erbjuds på Mullsjöa folkhögskola men efter en snabbtitt på Hållands (ja jag stavade rätt) folkhögskola i åredalen med ungefär samma koncept fast lite mer min stil (skidåkning och fjällliv) samt annorulunda resamål. Det står alltså mellan Sydafrika, Costa Rica, Indien eller Tanzania och även om Sydafrika låter så jäkla härligt så dippar det starkt emot en Indienresa!
Jag ska också uppdatera mitt CV och skicka in till Vallåsens skidanläggning för att förhoppningsvis få ett extrajobb där så jag kan jobba helg, kväll och lov på! Att jobba på en skidanläggning är faktiskt något jag kan tänka mig att jobba med i framtiden så håll tummarna för mig !!
 
Förutom det så har jag upptäckt att det är lite mer spännande att plocka upp pennan än jag tidigare tyckt och allt detta göra mig så himla nöjd över livet! Puss
 
 
 
RSS 2.0