Miljöfrågor

Jorden tillhör inte oss. Det finns inga "men" i den meningen. Jorden tillhör inte oss.
Men trots faktumet att vi är gäster här så gör vi vad vill oavsett konsekvenserna. Det som att vi hyr någons hem och bestämmer oss för att förstöra det - för det var lättare för oss.
 
I mina ögon är det svårt att se hur självförverkligande och dylikt sätts högre än vår miljö. Det är sån brist på logik som kan göra mig fullständigt galen. För vad är poängen i en karriär, pengar och kändisskap om vi inte längre har en planet att leva på? Det är enklare för oss att leva såhär och vi ser ofta inte konsekvenserna av det, för vi lever i de delar av världen där resultatet av våra handlingar är som minst. Och eftersom förändringen sker gradvis så ser vi inte heller vad som pågår, eller så väljer vi att titta bort.
 
Men vi ser konsekvenserna idag genom att titta på naturkatastrofer som tragedin i Filipinerna. Och jag har sagt det förr, vi skickar pengar och sen mår vi bra. Och visst är det bra eftersom det bidrar till räddning. Men det är en tillfällig lösning. Naturen bryr sig inte om pengar, så oavsett hur mycket pengar vi ger till offer så kommer nya och värre katastrofer att ske.
 
Vi behöver inte bara förståelse för problemet, vad som KRÄVS är förändring. Men det är inte roligt att förändra oss, för det är så bekvämt idag, och roligt. Så räcker det inte att vi skickar våra pengar till behövande länder och behåller tillräckligt mycket att roa oss med? Men det räcker inte längre. Och som gäster på denna jord så är det vår skyldighet att sköta om den. Konsekvenserna av att inte ta hand om den är död. Punkt. Inga men. Död.
 
Men skicka pengar till drabbade länder genom trovärdiga räddningsorganisationer, men lev "grönare". För stormarna som skedde här är bara början och jämfört med vad som händer jorden över, är det ingenting. Så istället för att kämpa för strandkroppen 2014, sträva efter en miljövänligare livsstil. För vad är en snygg kropp jämfört med en döende värld?


Kommentarer
Anonym

Hur många läsare har du?

Svar: Runt 15 per dag
Emilia Andersson

2014-01-11 @ 11:25:09


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0